Yavuz Sultan Selim İlkokulu

WEB https://kozanysselim.meb.k12.tr
Adres : Aslanpaşa Mah. Kocatürk Sk. No5Kozan/Adana
VİZYON : Toplumumuzda teknolojik gelişmelere açık, kendini yenileme yolunu bilen, çağdaş eğitimi benimseyen ve uygulayan, yaratıcı, yenilikçi olan, proje üreten, problemli çocukları tespit eden, velilere ve çevreye karşı sorumluluğu olan etkin, verimli eğitim yapmasını sağlamak.
MİSYON : Vatan ve millet sevgisi ön planda olan, öz güveni yüksek, eleştiren, eleştiriye açık, üreten, beden ve ruh sağlığı yerinde, disiplinli, bilgi toplumuna giden yolda kendini yenileyen, bilgiye kolay ulaşan, Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, ülkemizi geleceğe taşıyacak bilinçli bireyler yetiştirmek.
BAŞARILAR :

Kütüphane Kitap Sayısı :1550
Öğretim Şekli :OKULUMUZDA ÖZEL EĞİTİM ANAOKULU AÇILMIŞTIR.İKİLİ EĞİTİM ÖĞRETİM YAPILMAKTADIR.
Saatler : Ders Başlama 07:20 Ders Bitiş 17:20
Isınma : Klima ile
Servis :
Ulaşım : İl merkezine her on dakikada bir araç kalkmaktadır. Büyükşehir Belediye Otobüsleri de 2 saatte bir karşılıklı olarak hareket etmektedir.
Yerleşim Yeri : Okulumuz İlçe Merkezinde Bulunmaktadır.İlçemiz Kozan 130.000 nüfusludur.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz İlçe Merkezindedir. İl Merkezine ise 67 km´dir.
Kontenjan Bilgileri :
Sportif Etkinlikler : Minikler Futbol Turnuvası, Kaleli Yakan Top Turnuvası, Sınıflar Arası Futbol Turnuvası
Bilimsel Etkinlikler :
Proje Çalışmaları : SIFIR ATIK PROJESİ OKULUM TEMİZ PROJESİ 10000 okul projesi